To se zove doručak: Kremasta kajgana sa sirom

Thinkstock
Započni dan finom i mirisnom kajganom sa sirom i svježim začinima...
Vidi originalni članak

Dan treba započeti kvalitetnim doručkom ipak je on kralj svih obroka. Kad nemaš više ideju što napraviti za doručak, i sendviči ti već "izlaze na uši", onda je kremasta kajgana sa sirom ono što ti treba.

Kajgana sa sirom je izuzetno ukusna, hranjiva i puna proteina koji će te dugo držati sitim i zato su idealan doručak bez obzira na uzrast. 

 

SUPER DORUČAK Kajgana u posve novom ruhu - iz pećnice

 

Potrebno ti je:

  • 3 žlice krem sira, sobne temperature
  • 2 žlice nasjeckanog svježeg bilja (majčina dušica, luk, vlasac, bosiljak)
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 1 žlica maslaca
  • 4 jaja
  • 4 šnite tosta

Priprema:

  1. U zdjeli pomiješaj krem sir, svježe bilje, sol i papar i dobro umuti vilicom. Stavi na stranu.
  2. Poprži tost.
  3. Rastopi maslac na tavi na nižoj temperaturi. Dodaj izmiješana jaja i ostavi ih da stoje oko 30 sekundi. Koristeći lopaticu, preklopi jaja i pusti ih da malo ponovno lagano zapeče. Ponavljaj postupak sve dok se jaja ne skuhaju po tvojoj želji. Kad je gotovo, dodaj krem sir, izbroji do 10, a zatim promiješaj. 
  4. Jaja posluži na tostu s malo nasjeckanog vlasca te posoli i popapri.

 

JAMIE OLIVER Kratki tečaj: Napravite tri vrste kajgane!

 

Želimo ti dobro jutro!

Posjeti Gastro.hr