Spoj čokolade i lješnjaka u genijalnom slatkišu

Stockfood
Brzinski slatkiši iznenadit će vas jednostavnošću, a zatim i sjajnim okusima koji osvajaju baš svakog.
Vidi originalni članak

Ovaj super jednostavan desert možete pripremati u većoj posudi, a zatim rezati na prutiće ili pak, ako ste nešto spretnije ruke, oblikovati slatkiše u različitim oblicima - poput onih na fotografiji.

 

Kada se svi sastojci dovoljno stisnu, ovaj slatkiš možete spremiti u plastičnu ili limenu posudu i posluživati po želji. Prutići tako mogu stajati do tjedan dana, no sigurni smo kako će zbog primamljivog izgleda i sjajnih okusa nestati i prije.

 

Gulan recepti Hit doručak: Domaća granola s lješnjacima i bademima

 

 

Potrebno vam je:

  • 250 g šećera
  • 225 g maslaca
  • 175 g tamne čokolade
  • 400 g sjeckanih lješnjaka
  • 2 žlice vode

Priprema:

  1. U tavi rastopi maslac pa dodaj šećer i vodu.
  2. Miješaj dok smjesa ne provrije.
  3. Umiješaj nasjeckane lješnjake i kuhaj dok smjesa ne poprimi zlatnosmeđu boju.
  4. Makni s vatre pa smjesu izlij u posudu premazanu maslacem.
  5. Dok je još vruća, po vrhu naribaj čokolade.
  6. Kad se počne rastapati, razmaži je nožem.
  7. Kad se sve sasvim ohladi i očvrsne, razlomi na prutiće i posluži.

Dobar tek!

 

Posjeti Gastro.hr