gastro postao
Brzinski slatkiši iznenadit će vas jednostavnošću, a zatim i sjajnim okusima koji osvajaju baš svakog.
Ovaj super jednostavan desert možete pripremati u većoj posudi, a zatim rezati na prutiće ili pak, ako ste nešto spretnije ruke, oblikovati slatkiše u različitim oblicima - poput onih na fotografiji.
Kada se svi sastojci dovoljno stisnu, ovaj slatkiš možete spremiti u plastičnu ili limenu posudu i posluživati po želji. Prutići tako mogu stajati do tjedan dana, no sigurni smo kako će zbog primamljivog izgleda i sjajnih okusa nestati i prije.
Potrebno vam je:
- 250 g šećera
- 225 g maslaca
- 175 g tamne čokolade
- 400 g sjeckanih lješnjaka
- 2 žlice vode
Priprema:
- U tavi rastopi maslac pa dodaj šećer i vodu.
- Miješaj dok smjesa ne provrije.
- Umiješaj nasjeckane lješnjake i kuhaj dok smjesa ne poprimi zlatnosmeđu boju.
- Makni s vatre pa smjesu izlij u posudu premazanu maslacem.
- Dok je još vruća, po vrhu naribaj čokolade.
- Kad se počne rastapati, razmaži je nožem.
- Kad se sve sasvim ohladi i očvrsne, razlomi na prutiće i posluži.
Dobar tek!