Topli desert: Pečene kruške s vanilijom i brusnicama

Stockfood
Jedan slasan desert za sve ljubitelje kruški.
Vidi originalni članak

Ovaj desert izvrstan je za sve one koji vole sladak okus pečenih krušaka, te miris vanilije i brusnica.

Jednostavan, a elegantan zasigurno će ti ostati u dobrom sjećanju jednom kada ga napraviš.

 

brzo i jednostavno Kruške prelivene paprenom čokoladom poslastica su za lijene dane

 

Sastojci:

  • 8 krušaka
  • 1 mahuna vanilije
  • 60 grama maslaca narezanog na komade
  • 300 grama šećera
  • 350 mL crnog vina
  • 250 g svježih ili smrznutih brusnica 

 

La Vie Shobaine Poširane kruške idealan su desert za jesensko popodne

 

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva.
  2. Napravite rupu na dnu svake kruške i očisti njenu jezgru. Oguli kruške i na dnu odreži tanku, ravnu krišku kako bi mogle stajati.
  3. Vrhom noža prepolovi jednu vaniliju, a zatim stražnjim dijelom noža izvadi sjemenke vanilije. Odloži ih sa strane.
  4. Rastopi maslac u velikoj tavi, koja može ići i u pećnicu, na srednje jakoj vatri. Dodaj šećer i vaniliju te kuhaj, povremeno miješajući, dok se šećer ne otopi, a tekućina postane jantarne boje, oko 5 minuta.
  5. Pažljivo dodaj vino u tavu, miješajući dok se sve ne sjedini. Dodaj kruške, položi ih na bočnu stranu i peci ih, povremeno okrećući kruške, dok gotovo ne omekšaju, 10-15 minuta. Makni s vatre.
  6. Stavi kruške uspravno u lonac i dodajte brusnice pored njih.
  7. Prebaci tavu u pećnicu i peci kruške na srednjem stalku, povremeno miješajući brusnice, sve dok kruške ne postanu vrlo nježne kad ih probodeš nožem i sve dok većina brusnica ne pukne, 20-25 minuta.
  8. Provjeri jesu li gotove kruške i brusnice. Izvadi ih iz pećnice ili po potrebi ostavi još neko vrijeme.
  9. Kruške ohladi u tavi oko 10 minuta. Posluži toplo, na sobnoj temperaturi. U slast!
Posjeti Gastro.hr