gastro postao
Kruške, čokalada i zrno papra - doživi jednstveni okus ove jednostane poslastice
Savršen desert krije se u neodoljivoj kombinaciji kruške i čokolade. Kada se zaželiš slatkog zalogaja, a jednostavno ti se ne da provoditi puno vremena u kuhnji, onda je ova poslastica stvorena za tebe.
Sastojci:
- 1 kg krušaka
- 100 g šećera
- 200 ml vrhnja za kuhanje
- 100 g čokolade za kuhanje
- 1 žlica maslaca
- narančina kora
- svježe mljeveni papar
Priprema:
- Zakuhati litru vode, dodati koru naranče i šećer. Kruške oguliti tako da ostane peteljka, staviti ih u ključali sirup te kuhati 20 minuta na laganoj vatri.
- Kruške izvaditi na tanjuriće i ohladiti.
- U međuvremenu zagrijati vrhnje za kuhanje, dodati čokoladu i miješati na laganoj vatri dok se čokolada ne rastopi.
- Umiješati žlicu maslaca.
- Dobiveni umak preliti preko krušaka i lagano popaprite.
Dobar tek!