Topli umak od šljiva ljubi se s kuglicom omiljenog sladoleda

Stockfood
Ukomponirajte sladoled sa sezonskim namirnicama i dobit ćete odličan desert – bez obzira na doba godine.
Vidi originalni članak

Nemojte prestati jesti sladoled čim se temperature spuste ispod 25 stupnjeva jer ćete propustiti niz odličnih jesenskih i zimskih slastica. Danas vam donosimo recept za topli umak od šljiva koji se ljubi s kuglicom sladoleda od vanilije.

Ova toplo-hladna kombinacija sa šljivama jednostavno oduševljava.

 

5 načina da sladoled od vanilije učinite puno zanimljivijim

 

Sastojci:

  • 450 g šljiva
  • 150 ml soka od naranče
  • Pola žličice cimeta
  • Žlica smeđeg šećera
  • Nekoliko klinčića

Priprema:

  1. Prerežite šljive popola i uklonite koštice. Stavite voće u posudu te dodajte narančin sok, mljeveni cimet i klinčiće. 
  2. Zakuhajte na laganoj vatri, smanjite vatru i lagano kuhajte još deset minuta. Kuhano voće protisnite kroz cjedilo postavljeno nad zdjelom. 
  3. Pireu od šljiva umiješajte šećer i dodajte još prema potrebi. Umak poslužite vruć i preliven po kuglicama sladoleda.

Želimo vam dobar tek!

Posjeti Gastro.hr