gastro postao
Ukomponirajte sladoled sa sezonskim namirnicama i dobit ćete odličan desert – bez obzira na doba godine.
Nemojte prestati jesti sladoled čim se temperature spuste ispod 25 stupnjeva jer ćete propustiti niz odličnih jesenskih i zimskih slastica. Danas vam donosimo recept za topli umak od šljiva koji se ljubi s kuglicom sladoleda od vanilije.
Ova toplo-hladna kombinacija sa šljivama jednostavno oduševljava.
Sastojci:
- 450 g šljiva
- 150 ml soka od naranče
- Pola žličice cimeta
- Žlica smeđeg šećera
- Nekoliko klinčića
Priprema:
- Prerežite šljive popola i uklonite koštice. Stavite voće u posudu te dodajte narančin sok, mljeveni cimet i klinčiće.
- Zakuhajte na laganoj vatri, smanjite vatru i lagano kuhajte još deset minuta. Kuhano voće protisnite kroz cjedilo postavljeno nad zdjelom.
- Pireu od šljiva umiješajte šećer i dodajte još prema potrebi. Umak poslužite vruć i preliven po kuglicama sladoleda.
Želimo vam dobar tek!