Topljeni krumpir: Novi način pripreme omiljenog priloga!

Krumpir možemo peći, pržiti, kuhati na pari, praviti pire ili njoke, no nikad nije na odmet pronaći novi način pripreme. Mi smo pronašli "topljeni krumpir" i postat će nam jedan od omiljenih načina pripreme.
Vidi originalni članak

Sastojci: 

  • 1 kg krumpira
  • 4 žlice rastopljenog maslaca
  • 2 čajne žličice svježeg lišća timijana (ili ružmarina)
  • 1 čajna žličica soli 
  • 1/2 čajne žličice mljevenog crnog papra
  • 1 šalica pileće ili povrtne juhe
  • 3-4 nasjeckana režnja češnjaka

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 250 Celzijevih stupnjeva. Vruća pećnica daje krumpiru zlatnu boju i hrskavu vanjštinu. 
  2. Dok se pećnica zagrijava, oguli krumpir i nareži ga na kolute debljine 2.5 cm. Mogu ti izgledati neprirodne debljine, ali tako trebaju izgledati.
  3. Krumpire prebaci u posudu u kojoj su maslac, timijan, sol i papar. Lagano rukom izmiješaj sve sastojke.  
  4. Prebaci u posudu za pečenje i rasporedi u jedan sloj. Ne koristi staklenu posudu koja se može rasprsnuti na visokim vrućinama.
  5. Peci 15 minuta, okreni krumpire, a zatim peci još 15 minuta. Izvadi jelo iz pećnice, dodaj pileću ili povrtnu juhe te češnjak. Vrati u pećnicu dok se gotovo sva tekućine ne upije, otprilike 15 minuta. Prebaci na pladanj za posluživanje, a ostatak tekućine iz posude za pečenje prelij preko krumpira. 

Probaj odoljeti Za prste polizati: Zapečeni krumpir s bijelim lukom!

bolje ne može Čisto savršenstvo: Pečeni punjeni krumpir s tikvicama i sirom

Posjeti Gastro.hr