Torta od limuna

Iskoristite limun u sezoni za pripremu osvježavajuće slastice s mascarpone sirom
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 1029

Prhko tijesto

  • 70 g kakao u prahu, nezašećereni
  • 100 g maslac, neslani
  • 120 g šećer, u prahu
  • 220 g pšenično brašno, bijelo
  • 2 kom jaje kokošje

Žele

  • 200 g džem od limuna
  • 1 kom preljev za voćne torte u vrećici

Ostali sastojci

  • 200 g džem od limuna
  • 300 g vrhnje za šlag
  • 100 g mascarpone
  • 50 g vanilin šećer
  • 10 g zelatina

Priprema

  1. Od brašna, šećera u prahu, kakaa, maslaca, jednog cijelog jajeta i jednog žumanjka zamijesimo rahlo prhko tijesto i ostavimo ga da odleži na hladnom mjestu oko 2 sata.
  2. Tijesto razvaljamo tanko u obliku torte i pečemo oko 15 do 20 minuta na 160˚C.
  3. Tijesto ohladimo i napunimo pjenicom od limuna, ohladimo i preko hladne torte prelijemo skoro hladni žele.
  4. Slatko vrhnje (0,30 l) nalupamo u šlag dodamo mascarpone, vanilijin šećer, izmiješamo i dodamo želatinu koju smo otopili u 3 žlice tople vode te džem od limuna sve zajedno izmiješamo i nalijemo u kalup.
  5. Za žele otopimo džem u 0,35 l vode, zakuhamo, dodamo žele procijedimo, ohladimo ali ne do kraja i nalijemo na kremu.

Izvor Berislav Lacković

Posjeti Gastro.hr