Torta od sira na prhkim keksićima

Za lakše rezanje torte važno je da je ostavite da se hladi cijelu noć, a dekorirati je možete s jagodama ili nekim drugim voćem po želji
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 1625

Biskvit

  • 250 g integralni keksi
  • 75 g maslac, neslani

Žuti sloj

  • 5 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 250 g šećer, kristal

Bijela krema

  • 800 g sirni namaz (20% m u st)
  • 800 g vrhnje kiselo (20% masti)
  • 100 g šećer, kristal

Priprema

  1. Za biskvit - Zdrobite digestive kekse kuhinjskim valjkom tako da dobijete finu smjesu. Rastopite 75 g maslaca. Sve zajedno pažljivo izmiješajte i stavite peći u kalup deset minuta na 160 stupnjeva bez ventilacije.
  2. Za žuti sloj - Pet žumanjaka mikserom pjenasto umiješajte sa šećerom i jako polagano dodajte sirni namaz (npr. Philadelphia) kako biste dobili kompaktnu smjesu.
  3. Pecite 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 160 stupnjeva bez ventilacije.
  4. Za bijelu kremu - 800 grama kiselog vrhnja s 25 posto mliječne masti promiješajte sa 100 grama šećera – miješajte rukom. Kad se potpuno ohlade, prva dva sloja vrhnje sa šećerom prelijte preko drugog žutog sloja.
  5. Sve zajedno pecite deset minuta na 160 stupnjeva bez ventilacije.
  6. Ostavite tortu od sira da se hladi preko noći i režite je drugi dan.

Izvor Tomislav Gretić

Posjeti Gastro.hr