gastro postao
Za lakše rezanje torte važno je da je ostavite da se hladi cijelu noć, a dekorirati je možete s jagodama ili nekim drugim voćem po želji
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 1625
Biskvit
- 250 g integralni keksi
- 75 g maslac, neslani
Žuti sloj
- 5 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- 250 g šećer, kristal
Bijela krema
- 800 g sirni namaz (20% m u st)
- 800 g vrhnje kiselo (20% masti)
- 100 g šećer, kristal
Priprema
- Za biskvit - Zdrobite digestive kekse kuhinjskim valjkom tako da dobijete finu smjesu. Rastopite 75 g maslaca. Sve zajedno pažljivo izmiješajte i stavite peći u kalup deset minuta na 160 stupnjeva bez ventilacije.
- Za žuti sloj - Pet žumanjaka mikserom pjenasto umiješajte sa šećerom i jako polagano dodajte sirni namaz (npr. Philadelphia) kako biste dobili kompaktnu smjesu.
- Pecite 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 160 stupnjeva bez ventilacije.
- Za bijelu kremu - 800 grama kiselog vrhnja s 25 posto mliječne masti promiješajte sa 100 grama šećera – miješajte rukom. Kad se potpuno ohlade, prva dva sloja vrhnje sa šećerom prelijte preko drugog žutog sloja.
- Sve zajedno pecite deset minuta na 160 stupnjeva bez ventilacije.
- Ostavite tortu od sira da se hladi preko noći i režite je drugi dan.
Izvor Tomislav Gretić