Znanstvena fantastika okusa: Tortelini s boškarinom

Thinkstock
Ako želite zadiviti svoje goste na ručku ili večeri, servirajte im ovo predjelo
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 463

Tijesto

  • 200 g pšenično brašno, bijelo
  • 4 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 0.50 žlica ulje maslinovo
  • sol
  • papar

Nadjev

  • 1 kom luk ,crveni
  • 100 g boškarin
  • 50 g maslac, slani
  • sol
  • papar

Krema

  • 50 g vrganj
  • 1 žlica maslac, slani

Priprema

  1. Umijesite tijesto, stavite da odstoji dva sata i razvaljajte na debljinu od 1,5 mm. Kalupom izrežite tijesto, oblikujte torteline, punite ih nadjevom od boškarina i stavite kuhati.
  2. Na maslinovu ulju prepržite luk, dodajte mljeveno meso boškarina, začinite pa dodajte maslac te pustite sve da se ohladi. Vrganje prepržite na maslacu, dodajte pola dl vode te smjesu od rastopljenog maslaca i brašna. Pirjajte desetak minuta i dovršite štapnim mikserom.
Posjeti Gastro.hr