gastro postao
Ako želite zadiviti svoje goste na ručku ili večeri, servirajte im ovo predjelo
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 463
Tijesto
- 200 g pšenično brašno, bijelo
- 4 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- 0.50 žlica ulje maslinovo
- sol
- papar
Nadjev
- 1 kom luk ,crveni
- 100 g boškarin
- 50 g maslac, slani
- sol
- papar
Krema
- 50 g vrganj
- 1 žlica maslac, slani
Priprema
- Umijesite tijesto, stavite da odstoji dva sata i razvaljajte na debljinu od 1,5 mm. Kalupom izrežite tijesto, oblikujte torteline, punite ih nadjevom od boškarina i stavite kuhati.
- Na maslinovu ulju prepržite luk, dodajte mljeveno meso boškarina, začinite pa dodajte maslac te pustite sve da se ohladi. Vrganje prepržite na maslacu, dodajte pola dl vode te smjesu od rastopljenog maslaca i brašna. Pirjajte desetak minuta i dovršite štapnim mikserom.