Tortica od röstija, svinjetine i špinata

Švicarci su prvi počeli raditi ukusne popečke od prženoga sirovog ili kuhanoga krumpira kojima se radi bogatijeg okusa dodaju povrće, začini ili se slažu kao tortice s mesom, ribom ili jajima
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 622

Potrebno vam je

  • 4 kom krumpir, zreli
  • 5 kom mladi luk
  • 1 mala žlica peršin, list
  • 1 žlica pšenično brašno, bijelo
  • 60 g maslac, slani
  • 120 ml ulje maslinovo
  • 400 g svinjetina, mršava
  • 2 žlica vino bijelo
  • 1 žlica limunov sok
  • 300 g špinat
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Pomiješajte ribani krumpir, sjeckani luk i peršin. Iscijedite pa dodajte brašno, sol i papar.
  2. Pomiješajte otopljeni maslac i 60 ml maslinova ulja. Dvije žlice te mješavine zagrijte na tavi pa na tome rasporedite smjesu od krumpira u četiri pogačice. Pržite s obiju strana po tri-četiri minute, a zatim maknite s vatre.
  3. U tavu opet stavite dvije žlice mješavine od ulja pa ispecite ostatak pogačica.
  4. Svinjske odreske ispržite na žlici mješavine od ulja. U međuvremenu za preljev promiješajte vino, limunov sok i ostatak maslinova ulja.
  5. Špinat lagano propržite u tavi na malo ulja dok ne uvene. Slažite tortice od špinata, svinjetine i röstija pa zalijte preljevom.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr