gastro postao
Švicarci su prvi počeli raditi ukusne popečke od prženoga sirovog ili kuhanoga krumpira kojima se radi bogatijeg okusa dodaju povrće, začini ili se slažu kao tortice s mesom, ribom ili jajima
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 622
Potrebno vam je
- 4 kom krumpir, zreli
- 5 kom mladi luk
- 1 mala žlica peršin, list
- 1 žlica pšenično brašno, bijelo
- 60 g maslac, slani
- 120 ml ulje maslinovo
- 400 g svinjetina, mršava
- 2 žlica vino bijelo
- 1 žlica limunov sok
- 300 g špinat
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Pomiješajte ribani krumpir, sjeckani luk i peršin. Iscijedite pa dodajte brašno, sol i papar.
- Pomiješajte otopljeni maslac i 60 ml maslinova ulja. Dvije žlice te mješavine zagrijte na tavi pa na tome rasporedite smjesu od krumpira u četiri pogačice. Pržite s obiju strana po tri-četiri minute, a zatim maknite s vatre.
- U tavu opet stavite dvije žlice mješavine od ulja pa ispecite ostatak pogačica.
- Svinjske odreske ispržite na žlici mješavine od ulja. U međuvremenu za preljev promiješajte vino, limunov sok i ostatak maslinova ulja.
- Špinat lagano propržite u tavi na malo ulja dok ne uvene. Slažite tortice od špinata, svinjetine i röstija pa zalijte preljevom.
Izvor Skuhatćute