Tortilja s mini okruglicama – brzo, šareno i fino ljetno jelo

Michael Burrows/Pexels Tortilje s mesnim okruglicama
Ljeti svi nastojimo jesti laganiju hranu, a kao pri tome pazimo i na kućni budžet ovakva su jela, kao ova tortilja s mini okruglicama, pun pogodak – zasitna, praktična, maksimalno koriste sve sastojke koje imaš kod kuće, a ujedno i jako ukusna!
Vidi originalni članak

Svi volimo brza i jednostavna jela, baš kako su to nekada radile naše bake – a još k tome ako maksimalno iskoristimo (ostatke) namirnica koje imamo doma – kud ćeš bolje. Ova tortilja je savršena upravo za takve prilike – možeš u nju slobodno dodati i neke druge namirnice (koje imaš kod kuće) jer je ionako poanta da su sve one zapeku uz pomoć mješavine mlijeka i jaja.

 

zalogaj za pet! Tortilje od ostataka piletine, avokada i špinata

 

Na kraju dodaj sir po želji (i koliko želiš) te slobodno začini mješavinom začina koji se tebi najviše sviđaju. Posluži uz sezonsku salatu, a preporučujemo i čašicu nekog finog vina!

Tortilja s mini okruglicama

Sastojci (za 4 osobe):

  • 150 g mini rajčica
  • 2 svežnja mladog luka
  • 1 svežnjić bosiljka
  • 6 jaja
  • 200 ml mlijeka
  • sol i papar
  • 1 žlica ulja
  • 1 pakiranje gotovih mesnih okruglica
  • 150 g kozjeg sira

 

Za prste polizati! "Slavonska" quesadilla sa slaninom, jajima i mladim lukom

 

Postupak:

  1. Mini rajčice operi, posuši i prepolovi. Mladi luk očisti, operi i nareži na 3 cm dugačke komade. Bosiljak operi, protresi i nasitno nasjeckaj. Umuti jaja s mlijekom, dodaj bosiljak pa posoli i popapri.
  2. Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva. Ulje zagrij u okruglom limu za pečenje pa prvo u njemu poprži okruglice, mini rajčice i luk. Zatim zalij mlijekom pomiješanim s jajima te ostavi da se sve malo zapeče.
  3. Razmrvi kozji sir vilicom i pospi po jelu. Tortilju peci u pećnici oko 15 minuta. Kad pečenu tortilju izvadiš iz pećnice, odmah je posluži. Uz nju posluži hrskavu zelenu salatu, primjerice kristalku.

 

Posjeti Gastro.hr