Svi volimo brza i jednostavna jela, baš kako su to nekada radile naše bake – a još k tome ako maksimalno iskoristimo (ostatke) namirnica koje imamo doma – kud ćeš bolje. Ova tortilja je savršena upravo za takve prilike – možeš u nju slobodno dodati i neke druge namirnice (koje imaš kod kuće) jer je ionako poanta da su sve one zapeku uz pomoć mješavine mlijeka i jaja.
Na kraju dodaj sir po želji (i koliko želiš) te slobodno začini mješavinom začina koji se tebi najviše sviđaju. Posluži uz sezonsku salatu, a preporučujemo i čašicu nekog finog vina!
Tortilja s mini okruglicama
Sastojci (za 4 osobe):
- 150 g mini rajčica
- 2 svežnja mladog luka
- 1 svežnjić bosiljka
- 6 jaja
- 200 ml mlijeka
- sol i papar
- 1 žlica ulja
- 1 pakiranje gotovih mesnih okruglica
- 150 g kozjeg sira
Postupak:
- Mini rajčice operi, posuši i prepolovi. Mladi luk očisti, operi i nareži na 3 cm dugačke komade. Bosiljak operi, protresi i nasitno nasjeckaj. Umuti jaja s mlijekom, dodaj bosiljak pa posoli i popapri.
- Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva. Ulje zagrij u okruglom limu za pečenje pa prvo u njemu poprži okruglice, mini rajčice i luk. Zatim zalij mlijekom pomiješanim s jajima te ostavi da se sve malo zapeče.
- Razmrvi kozji sir vilicom i pospi po jelu. Tortilju peci u pećnici oko 15 minuta. Kad pečenu tortilju izvadiš iz pećnice, odmah je posluži. Uz nju posluži hrskavu zelenu salatu, primjerice kristalku.