Tortilla od sira, poriluka i krumpira

Tortille su uvijek kreativan jestivi izbor, pa vam donosimo recept koji uključuje krumpire i pršut.
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 128

Potrebno vam je

  • maslac, neslani
  • poriluk (bijeli dio)
  • 225 g krumpir, mladi
  • 6 kom jaje kokošje
  • 85 g cheddar
  • 1 žlica kadulja
  • pršut

Priprema

  1. Rastopite žlicu maslaca u tavi s neprianjajućim dnom i pirjajte poriluk dok malo ne omekša. Razrežite krumpir (kuhani i oguljeni) na polovice, a zatim na ploške debljine pola cm. Razbijte jaja, posolite ih pa umiješajte u njega sir i kadulju.
  2. Dodajte još malo maslaca u tavu ako je potrebno te dodajte krumpir i mješavinu s jajima. Neka se kuha još deset minuta na sasvim laganoj vatri. Na kraju ga ostavite još nekoliko minuta u pećnici da se napravi hrskava i zlatna korica.
  3. Narežite jelo na kriške pa ga poslužite uz zelenu salatu, narezano na trokute ili kocke. Prema želji, ukrasite pršutom i maslinama.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr