gastro postao
Tortille su uvijek kreativan jestivi izbor, pa vam donosimo recept koji uključuje krumpire i pršut.
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 128
Potrebno vam je
- maslac, neslani
- poriluk (bijeli dio)
- 225 g krumpir, mladi
- 6 kom jaje kokošje
- 85 g cheddar
- 1 žlica kadulja
- pršut
Priprema
- Rastopite žlicu maslaca u tavi s neprianjajućim dnom i pirjajte poriluk dok malo ne omekša. Razrežite krumpir (kuhani i oguljeni) na polovice, a zatim na ploške debljine pola cm. Razbijte jaja, posolite ih pa umiješajte u njega sir i kadulju.
- Dodajte još malo maslaca u tavu ako je potrebno te dodajte krumpir i mješavinu s jajima. Neka se kuha još deset minuta na sasvim laganoj vatri. Na kraju ga ostavite još nekoliko minuta u pećnici da se napravi hrskava i zlatna korica.
- Narežite jelo na kriške pa ga poslužite uz zelenu salatu, narezano na trokute ili kocke. Prema želji, ukrasite pršutom i maslinama.
Izvor Skuhatćute