Tost iz pećnice s kozjim sirom i jajima za slasnija jutra

Stockfood
Šalica fine, vruće kave ili čaja, ovaj fantastičan tost s kozjim sirom i jajima, svježe povrće iz vrta i najslasniji doručak već je spreman.
Vidi originalni članak

Košarice od kruha, punjene svježim kozjim sirom, začinskim biljem i jajima idealan su način za započeti dan.

Kod pečenja pripazite da žumanjak ostane tekuć kako biste u njega mogli umakati hrskavo zapečeni tost kruh, a za notu osvježenja, kombinaciji svakako dodajte i svježe sezonsko povrće poput rajčice, paprike i krastavaca.

 

Novo ruho... Salsa s fetom voli hrskavi tost i druge grickalice

 

Kozji sir možete zamijeniti i svježim kravljim sirom ili mozzarellom koji će također doprinijeti slasnoj, kremastoj teksturi ovog divnog doručka. Pa, što još čekate? Pravo je vrijeme da se bacite na pripremu.

 

brzo i slasno Za doručak se počasti tostom s ricottom i jabukama

 

 

Za četiri komada tosta trebat će vam:

  • 4 jaja
  • 50 g maslaca
  • 40 g kozjeg sira
  • 2 žličice majčine dušice
  • Svježi vlasac
  • sol, svježe mljeveni papar
  • Tost


Priprema:

  1. Prije pečenja ugrijte pećnicu na 170°C, a kalup na muffine premažite maslacem.
  2. Tost kruh također premažite maslacem i posložite ga u četiri kalupa. Kruh možete i razlomiti kako bi se bolje prilagodio obliku kalupa za muffine.
  3. U svaku košaricu od tosta dodajte svježi kozji sir, razbijte jaje, pospite timijanom i vlascem, začinite soli i paprom.
  4. Pecite od deset do dvanaest minute, dok se ne stvori zlatna korica, a jaje bude obrađeno upravo po vašoj želji.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr