Košarice od kruha, punjene svježim kozjim sirom, začinskim biljem i jajima idealan su način za započeti dan.
Kod pečenja pripazite da žumanjak ostane tekuć kako biste u njega mogli umakati hrskavo zapečeni tost kruh, a za notu osvježenja, kombinaciji svakako dodajte i svježe sezonsko povrće poput rajčice, paprike i krastavaca.
Kozji sir možete zamijeniti i svježim kravljim sirom ili mozzarellom koji će također doprinijeti slasnoj, kremastoj teksturi ovog divnog doručka. Pa, što još čekate? Pravo je vrijeme da se bacite na pripremu.
Za četiri komada tosta trebat će vam:
- 4 jaja
- 50 g maslaca
- 40 g kozjeg sira
- 2 žličice majčine dušice
- Svježi vlasac
- sol, svježe mljeveni papar
- Tost
Priprema:
- Prije pečenja ugrijte pećnicu na 170°C, a kalup na muffine premažite maslacem.
- Tost kruh također premažite maslacem i posložite ga u četiri kalupa. Kruh možete i razlomiti kako bi se bolje prilagodio obliku kalupa za muffine.
- U svaku košaricu od tosta dodajte svježi kozji sir, razbijte jaje, pospite timijanom i vlascem, začinite soli i paprom.
- Pecite od deset do dvanaest minute, dok se ne stvori zlatna korica, a jaje bude obrađeno upravo po vašoj želji.
Dobar tek!