Tradicija na stolu: Samoborski kotleti

Za samoborske kremšnite bez sumnje ste već čuli, a za kotlete?
Vidi originalni članak

Jedno od najpoznatijih hrvatskih tradicionalnih jela vrlo je lako za pripremu, treba vam samo malo vremena i kvalitetne namirnice. Svinjetina, češnjak i peršin sastojci su ovog jednostavnog i ukusnog jela. Poslužuju se samostalno uz kruh koji se umače u umak od pečenja ili uz prilog od pečenog krumpira. 

 

ručak za 5 Volimo pečeno: Svinjski kotleti s jabukama


Potrebno vam je:

  • 600 g svinjskih kotleta
  • 800 g krumpira
  • 60 g masti
  • 20 g brašna
  • 30 g masti
  • 2 češnja češnjaka
  • Sol
  • Papar
  • Kim
  • Peršin
  • Brašno

 

ručak prvaka Teleći kotlet s maslinama i vrganjima

 

Priprema:

  1. Meso lagano istucite te lagano zarežite rubove kako se ne bi savijali prilikom pečenja. Poslite i popaprite prema želji i uvaljajte u brašno s obje strane.
  2. Ugrijte mast i ispecite kotlete. Kada su pečeni izvadite iz posude u kojoj ste ih pekli, a nju na masnoćipopržite dvije do tri žlice brašna, dodajte češnjak, čašu vode i vratite kotlete.
  3. Na laganoj vatri pirjajte pola sata, a u međuvremenu ispecite krumpire.
  4. Poslužite krumpire i kotlete i zalijte umakom od pečenja te pospite peršinom i dodajte malo kima.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr