gastro postao
Za samoborske kremšnite bez sumnje ste već čuli, a za kotlete?
Jedno od najpoznatijih hrvatskih tradicionalnih jela vrlo je lako za pripremu, treba vam samo malo vremena i kvalitetne namirnice. Svinjetina, češnjak i peršin sastojci su ovog jednostavnog i ukusnog jela. Poslužuju se samostalno uz kruh koji se umače u umak od pečenja ili uz prilog od pečenog krumpira.
Potrebno vam je:
- 600 g svinjskih kotleta
- 800 g krumpira
- 60 g masti
- 20 g brašna
- 30 g masti
- 2 češnja češnjaka
- Sol
- Papar
- Kim
- Peršin
- Brašno
Priprema:
- Meso lagano istucite te lagano zarežite rubove kako se ne bi savijali prilikom pečenja. Poslite i popaprite prema želji i uvaljajte u brašno s obje strane.
- Ugrijte mast i ispecite kotlete. Kada su pečeni izvadite iz posude u kojoj ste ih pekli, a nju na masnoćipopržite dvije do tri žlice brašna, dodajte češnjak, čašu vode i vratite kotlete.
- Na laganoj vatri pirjajte pola sata, a u međuvremenu ispecite krumpire.
- Poslužite krumpire i kotlete i zalijte umakom od pečenja te pospite peršinom i dodajte malo kima.
Dobar tek!