gastro postao
Jedan provjereni recept za ljubitelje ozbiljnog komada mesa, sa zanimljivim sitnim dodacima koji mu daju poseban "šmek"...
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 325
Potrebno vam je
- 600 g teletine
- 200 g vrganja
- 200 g maslina
- vlasac (listovi)
- maslac
- demi glace umak
Priprema
- Teleće kotlete pripremite za pečenje tako da ih očistite od žilica. Ostavite i kost koja će u tanjuru izgledati dekorativno. Posolite krupnom soli. Zagrijte tavicu i otopite maslac te stavite kotlete da se peku.
- Zapecite kratko s obje strane pa skupa s tavicom premjestite u pećnicu koju ste zagrijali na 180 stupnjeva. Meso pecite još 5 minuta da se dovrši i da se sokovi prožmu.
- Masline otkoštite i stavite u toplu pećnicu na 50 stupnjeva da se dobro prosuše.
- Kada su posve suhe, usitnite ih u blenderu u fini prah.
- Vrganje očistite i pecite na tavici na kojoj ste zagrijali maslinovo ulje. Pred kraj pospite nasjeckanim vlascem i protresite kako bi obložio vrganje.
- Oko mesa pospite prah maslina i pokapajte demi glace umakom od telećih kostiju koji ste već pripremili, te dekorirajte šarenim paprom.
- Dobar tek!