Recepti 03. svibnja 2018.

Teleći kotlet s maslinama i vrganjima

Teleći kotlet, prah maslina i vrganji
gastro postao gastro.24sata.hr
Jedan provjereni recept za ljubitelje ozbiljnog komada mesa, sa zanimljivim sitnim dodacima koji mu daju poseban "šmek"...

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 325

 

Možda vas zanima... Francusko ljeto: Ratatouille i aromatična teleća vratina Kolumne Zapečena-vratina-s-cvjetačom-u-vrhnju Možda vas zanima... Zapečena vratina s cvjetačom u vrhnju Recepti

 

Potrebno vam je

  • 600 g teletine
  • 200 g vrganja
  • 200 g maslina
  • vlasac (listovi)
  • maslac
  • demi glace umak

Priprema

  1. Teleće kotlete pripremite za pečenje tako da ih očistite od žilica. Ostavite i kost koja će u tanjuru izgledati dekorativno. Posolite krupnom soli. Zagrijte tavicu i otopite maslac te stavite kotlete da se peku.
  2. Zapecite kratko s obje strane pa skupa s tavicom premjestite u pećnicu koju ste zagrijali na 180 stupnjeva. Meso pecite još 5 minuta da se dovrši i da se sokovi prožmu.
  3. Masline otkoštite i stavite u toplu pećnicu na 50 stupnjeva da se dobro prosuše.
  4. Kada su posve suhe, usitnite ih u blenderu u fini prah.
  5. Vrganje očistite i pecite na tavici na kojoj ste zagrijali maslinovo ulje. Pred kraj pospite nasjeckanim vlascem i protresite kako bi obložio vrganje.
  6. Oko mesa pospite prah maslina i pokapajte demi glace umakom od telećih kostiju koji ste već pripremili, te dekorirajte šarenim paprom.
  7.  
  8. Dobar tek!
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.