Recepti 28. siječnja 2015.

Zapečena vratina s cvjetačom u vrhnju

Zapečena-vratina-s-cvjetačom-u-vrhnju
foto: Pixsell.hr
gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavno, a ukusno

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 737

Potrebno vam je

  • 800 g svinjetina,srednje masna
  • 1 kg cvjetača (listovi i cvijet)
  • 500 ml vrhnje za kuhanje
  • 1 dl ulje suncokretovo
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Cvjetaču (možete iskoristiti i listove) narežite na cvjetove i skuhajte u slanoj vodi te procijedite.
  2. Svinjsku vratinu začinite solju i paprom, nauljite i pecite u pećnici na 165°C oko sat vremena.
  3. U posudu za pečenje dodajte kuhanu cvjetaču, prelijte vrhnjem i pecite još 30 minuta na 160°C.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.