Tradicionalni bečki gulaš

Thinkstock
Tajna dobrog gulaša je u začinima
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 691

Potrebno vam je

  • 800 g govedina
  • 2 kom luk ,crveni
  • 2 žlica paprika u prahu
  • 60 ml vinski ocat
  • 4 režanj češnjak
  • 1.50 žlica ulje, biljno
  • 2 žličica kim
  • 2 list lovorov list
  • 2 žlica mažuran
  • 2 žlica rajčica, ukuhana (konc. 28 - 30%)
  • 1 kom limun
  • 1 l goveđi temeljac
  • 2 žličica papar
  • sol

Priprema

  1. U veliki lonac ulijte ulje. Kad se ugrije, na njemu prepržite meso ( od vrata i leđa ) narezano na manje komade. Nakon dvije minute izvadite ga na tanjur.
  2. Na istom ulju prepržite sitno nasjeckan luk. Pržite ga desetak minuta dok potpuno ne omekša. Povremeno ga promiješajte.
  3. Dodajte koncentrat od rajčice i kim pa pržite pola minute. Vratite meso u lonac i promiješajte. Ulijte goveđi temeljac u koji ste umiješali ocat. Promiješajte. Dodajte sve ostale sastojke osim limunove korice i češnjaka te sve dobro promiješajte. Kuhajte na slaboj vatri oko sat i pol.
  4. Oko 15 minuta prije kraja kuhanja dodajte limunovu koricu i usitnjene češnjeve češnjaka. Dodajte malo soli. ostavite gulaš da odstoji 20-30 minuta.

Tajna dobrog gulaša je u začinima

Posjeti Gastro.hr