gastro postao
Tajna dobrog gulaša je u začinima
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 691
Potrebno vam je
- 800 g govedina
- 2 kom luk ,crveni
- 2 žlica paprika u prahu
- 60 ml vinski ocat
- 4 režanj češnjak
- 1.50 žlica ulje, biljno
- 2 žličica kim
- 2 list lovorov list
- 2 žlica mažuran
- 2 žlica rajčica, ukuhana (konc. 28 - 30%)
- 1 kom limun
- 1 l goveđi temeljac
- 2 žličica papar
- sol
Priprema
- U veliki lonac ulijte ulje. Kad se ugrije, na njemu prepržite meso ( od vrata i leđa ) narezano na manje komade. Nakon dvije minute izvadite ga na tanjur.
- Na istom ulju prepržite sitno nasjeckan luk. Pržite ga desetak minuta dok potpuno ne omekša. Povremeno ga promiješajte.
- Dodajte koncentrat od rajčice i kim pa pržite pola minute. Vratite meso u lonac i promiješajte. Ulijte goveđi temeljac u koji ste umiješali ocat. Promiješajte. Dodajte sve ostale sastojke osim limunove korice i češnjaka te sve dobro promiješajte. Kuhajte na slaboj vatri oko sat i pol.
- Oko 15 minuta prije kraja kuhanja dodajte limunovu koricu i usitnjene češnjeve češnjaka. Dodajte malo soli. ostavite gulaš da odstoji 20-30 minuta.
Tajna dobrog gulaša je u začinima