Rösti - švicarski popečci od krumpira koje obožavamo

Thinkstock
Pripremite jedan veliki popečak ili više manjih, poslužite ih uz umak od vrhnja i začinskog bilja, pa uživajte u hrskavim zalogajima od krumpira za ručak ili večeru.
Vidi originalni članak

Švicarski popečci od krumpira sjajan su dodatak mesnim i ribljim jelima, ali i dobra ideja za brzinski ručak. Ispeći možete jedan veliki rösti koji zatim možete začiniti umakom od vrhnja, limuna i začina poput kopra i vlasca ili pak više manjih koji čine idealan prilog.

 

brzo i jednostavno Harmonija okusa: Popečci s tikvicama i graškom

 

Osim uz aromatizirani umak, rösti se divno slaže i s dimljenim lososom te svježim povrćem.

Osim na ovaj način, švicarske popečke od krumpira možete pripremiti i tako da krumpir najprije skuhate, a zatim ga samo pomiješate s ostatkom sastojaka i pržite u tavi. Naravno, takav će postupak zahtijevati daleko kraće vrijeme prženja.

 

hrskavo i aromatično Popečci od krumpira sa začinskim biljem

Burger ili zdravi ručak Danas kuhamo: Popečci od lososa s majonezom od limuna

 


Potrebno vam je:

  • 1 kg krumpira
  • 1 luk
  • 60 g maslaca
  • Pola šalica vrhnje kiselo
  • Vlasac
  • Limun
  • Ulje

Postupak pripreme:

  1. Naribajte krumpir, stavite ga u cjedilo i istisnite vodu.
  2. Osušite ga papirnatim ručnikom.
  3. Dodajte mu sitno sjeckani luk, začine i rastopljeni maslac.
  4. Na srednje jaku vatru stavite veliku tavu s neprianjajućim dnom i s dovoljno ulja (oko jedan centimetar).
  5. Žlicom u tavu stavljajte krumpire s lukom, malo spljoštite i pržite deset minuta na svakoj strani.
  6. Žlicom s prorezima izvadite popečke i odložite ih na tanjur obložen papirnatim ručnikom.

Dobar tek!
 

Posjeti Gastro.hr