Ovo su tri slastice za najveće obožavatelje kave

Jutro bez kave je većini odraslih ljudi gotovo pa nezamislivo. Osim što ti pomaže da se razbudiš, ona je i svojevrsni ritual i upravo zato mislimo da je odlična ideja uvrstiti ju i u desert!
Vidi originalni članak

Kava je jedan od najpopularnijih napitaka, a zahvaljujući visokim razina antioksidansa i drugih hranjivih tvari - ona je i zdrava. Osim što razbuđuje, ona također pospješuje koncentraciju. 

Ako si veliki obožavatelj, i svoju 'ovisnost' o njoj želiš podići na novu razinu, donosimo ti tri odlična recepta za deserte koja u sebi sadržavaju spomenutu namirnicu.

Sočni muffini s kavom

Osim što je recept za pripremu ovih muffina brz i jednostavan, oni su idealna slastica jer, osim činjenice da mogu biti maleni i slatki zalogaj nakon jela, možeš ih koristiti i kao zamjenu za doručak koji će te dodatno razbuditi i ubaciti u petu brzinu tijekom dana.

 

Dobro jutro! Razbudi se uz sjajne, sočne muffine s kavom

 

Mousse od čokolade i kave

Prozračna i lagana tekstura moussea, obogaćena okusom kave, savršenstvo je u šalici. Ovaj recept donosi ti malenu tajnu kako produbiti pahuljastu teksturu zbog koje ćeš se osjećati kao da si na oblacima.

 

ZASLADITE SE U oblacima uz mousse od čokolade i kave

 

Cheesecake s kavom

O popularnosti cheesecakea dovoljno govore razne verzije recepata koje možeš pronaći, od onih koji se peku, do sirovih, od čokoladnih do voćnih. Stoga, zašto ne bismo napravili i verziju cheesecakea s kavom - za neke spoj njihove dvije omiljene stvari - kave i torte od sira.

 

bez pečenja Fini, kremasti cheesecake s kavom

 

Posjeti Gastro.hr