Recepti 09. veljače 2018.

U oblacima uz mousse od čokolade i kave

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Uz ovaj ćete se mousse, zbog nevjerojatno pahuljaste teksture, zaista osjećati kao na oblacima.

Čokoladni mousse je pravi klasik, a kava je „krivac“ za novu sferu okusa. Od ove smjese možete usrećiti šesteročlanu obitelj ili dva, tri velika obožavatelja.

Ono što nam se najviše sviđa u ovom receptu je upravo lagana tekstura, koja se postiže dodavanjem snijega od čak četiri bjelanjka. Umiješajte ih s pažnjom i ljubavlju i uživajte u odličnom desertu koji u hladnjaku može stajati do dva dana.

 

Možda vas zanima... Užitak i pol': Čokoladna mousse torta Recepti

 

Sastojci:

  • 180 ml slatkog vrhnja
  • 4 jaja
  • 1 žlica instant kave
  • 3 žlice smeđeg šećera
  • 180 g čokolade
  • Prstohvat soli

Priprema:

  1. Najprije izmiksajte slatko vrhnje, ne prečvrsto, a zatim zdjelu pokrijte i stavite sa strane. Na pari kuhajte 4 žumanjka s dvije žlice šećera, instant kavom i soli.
  2. Miješajte 2-3 minute, sve dok se šećer ne rastopi u potpunosti. Maknite s vatre i odmah dodajte nasjeckanu čokoladu. Miješajte dok smjesa ne postane jednobojna i glatka.
  3. Preostali šećer dodajte u bjelanjke izradite čvrsti snijeg. Kad se smjesa od žumanjaka i čokolade malo ohladi, dodajte postepeno snijeg od bjelanjaka i sjedinite smjesu drvenom žlicom.
  4. Podijelite u male šalice i stavite u hladnjak na najmanje dva sata.

Uživajte!

 

Možda vas zanima... Čokoladni Mousse bez jaja s preljevom od malina Kolumne

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.