gastro postao
Uz ovaj ćete se mousse, zbog nevjerojatno pahuljaste teksture, zaista osjećati kao na oblacima.
Čokoladni mousse je pravi klasik, a kava je „krivac“ za novu sferu okusa. Od ove smjese možete usrećiti šesteročlanu obitelj ili dva, tri velika obožavatelja.
Ono što nam se najviše sviđa u ovom receptu je upravo lagana tekstura, koja se postiže dodavanjem snijega od čak četiri bjelanjka. Umiješajte ih s pažnjom i ljubavlju i uživajte u odličnom desertu koji u hladnjaku može stajati do dva dana.
Sastojci:
- 180 ml slatkog vrhnja
- 4 jaja
- 1 žlica instant kave
- 3 žlice smeđeg šećera
- 180 g čokolade
- Prstohvat soli
Priprema:
- Najprije izmiksajte slatko vrhnje, ne prečvrsto, a zatim zdjelu pokrijte i stavite sa strane. Na pari kuhajte 4 žumanjka s dvije žlice šećera, instant kavom i soli.
- Miješajte 2-3 minute, sve dok se šećer ne rastopi u potpunosti. Maknite s vatre i odmah dodajte nasjeckanu čokoladu. Miješajte dok smjesa ne postane jednobojna i glatka.
- Preostali šećer dodajte u bjelanjke izradite čvrsti snijeg. Kad se smjesa od žumanjaka i čokolade malo ohladi, dodajte postepeno snijeg od bjelanjaka i sjedinite smjesu drvenom žlicom.
- Podijelite u male šalice i stavite u hladnjak na najmanje dva sata.
Uživajte!