Tri slatka lica kikiriki maslaca

Thinkstock
Otkrijte nove recepte u kojima je glavna zvijezda neodoljivi maslac od kikirikija.
Vidi originalni članak

Da se razumijemo, ne postoji pogrešan način konzumacije maslaca od kikirikija, no ipak, mi vam nudimo neke ideje kako ga uklopiti u svoj jelovnik.

 

#samozdravo Granola kuglice s čokoladom i maslacem od kikirikija

 

Slatki frape s bananama i čokoladom
Ovaj odličan frape može biti bilo doručak ili popodnevni desert. Za 1 veće serviranje zamrznite dvije banane u plastičnoj posudi preko noći. Miksajte 2 žlice maslaca od kikirikija zajedno sa smrznutim bananama, 1 šalicom mlijeka, pola žličice ekstrakta vanilije i 40 g komadića čokolade. Kod miksanja čokoladu dodajte posljednju i kratko ju miksajte. 

 

Palačinke od samo 3 sastojka
Tople palačinke za doručak sjajna su stvar, a još je sjajnije kad se pripreme u hipu bez puno muke. Potrebne su vam prezrele banane, jaja i pola šalice maslaca od kikirikija. Sastojci se umiješaju i bez čekanja palačinke peku na tavi. 

 

 

Maslac od kikirikija s jogurtom
Umjesto uobičajenog mazanja maslaca od kikirikija na kruh s ili bez pekmeza za doručak, predlažemo kombinaciju s jogurtom i integralnim krekerima. Zagrijte nekoliko žličica maslaca od kikirikija u mikrovalnoj i umiješajte ga u jogurt po želji, poput primjerice kremoznog grčkog tipa jogurta. Dodajte malo meda i natrgane integralne krekere i evo finog doručka koji će vas dugo držati sitima. 

 

Posjeti Gastro.hr