Iako su ove kuglice sjajne za doručak, najbolje je da ih pripremite večer prije! Zašto? Zato da biste sljedeće jutro imali spreman doručak i sjajan obrok koji možete ponijeti na posao (ili na faks, u školu).
Slobodno dodajte još neke žitarice koje posebno volite. Za miris i okus prepečenih žitarica, dodajte žlicu - dvije ekspandirane kvinoje!
Ako niste ljubitelj maslaca od kikirikija, zamijenite ga nekim drugim maslacem - primjerice onim od lješnjaka.
Također, umjesto tamne čokolade, možete staviti i bijelu čokoladu čime ćete dobiti vizualno jako privlačne kuglice!
Sastojci:
- 1 šalica zobenih pahuljica
- 2/3 šalice mljevenog kokosa
- 1/2 šalice maslaca od kikirikija
- 1/2 šalice sjemenki lana
- 1/3 šalice meda
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 1/2 šalice čokoladnih kapljica
Priprema:
- Sastojke pomiješati u posudu - najbolje rukama da se svi sastojci prožmu
- Staviti u hladnjak na sat vremena
- Kada je smjesa ohlađena, napraviti od nje kuglice
- Pripremljene kuglice spremne su za jelo
- Ovako pripremljene, mogu stajati do tjedan dana u hladnjaku