Recepti 19. veljače 2017.

Čokoladni kolač s kremom od kikiriki maslaca

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavan i neodoljiv riječi su koje najbolje opisuju ovo čokoladno savršenstvo!

Ovaj sjajan čokoladni kolač, razveselit će mnoge, a ponajprije ljubitelje čokolade i maslaca od kikirikija!

Ako ste se ikad pitali kako bi čokoladni brownie izgledao s nekom kremom, onda je ovaj kolač upravo najbolji odgovor na to pitanje! Zašto? Zato što neodoljivo podsjeća na brownie, ali uz ovaj mali čarobni dodatak pretvara se u dekadentnu poslasticu!

Poslužite ga uz topli čaj ili kakao i uživajte u popodnevu!

Sastojci:

  • 3/4 šalice kakao praha
  • 1 šalica zakuhane vode
  • 2 šalice šećera
  • 1 3/4 šalice šećera
  • 1 1/2 žličica sode bikarbone
  • 1 1/2 žličica praška za pecivo
  • 1 žličica soli
  • 2 jaja
  • 1 šalica punomasnog mlijeka
  • 1/2 šalice ulja
  • 1 žličica ekstrakta od vanilije
  • Za kremu:
  • 1 1/2 šalica maslaca od kikirikija
  • 12 žlica maslaca sobne temperature
  • 1/3 šalice šećera u prahu
  • Po želji - nekoliko žlica kikirikija

Priprema:

  1. Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva
  2. Kakao pomiješati s vrućom vodom
  3. Pomiješati šećer, brašno, prašak za pecivo, sodu, sol pa dodati jaja, mlijeko i vaniliju i sve izmiksati električnim mikserom (ali ne predugo jer će biti prepjenast kolač pa će imati suh okus)
  4. Dodati rastopljeni kakao pa sve špatulom izmiješati dok se ne sjedini
  5. Preliti smjesu u lim obložen papirom za pečenje i peći oko pola sata - dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista
  6. Dok se donji dio (brownie) peče, napraviti kremu: Sastojke pomiješati u posudi i izmiksati električnim mikserom
  7. Pečen brownie izvaditi i ostaviti da se ohladi (može biti mlak) pa ga namazati kremom
  8. Po želji, posipajte gornji dio prženim kikirikijem

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.