gastro postao
Jednostavan i neodoljiv riječi su koje najbolje opisuju ovo čokoladno savršenstvo!
Ovaj sjajan čokoladni kolač, razveselit će mnoge, a ponajprije ljubitelje čokolade i maslaca od kikirikija!
Ako ste se ikad pitali kako bi čokoladni brownie izgledao s nekom kremom, onda je ovaj kolač upravo najbolji odgovor na to pitanje! Zašto? Zato što neodoljivo podsjeća na brownie, ali uz ovaj mali čarobni dodatak pretvara se u dekadentnu poslasticu!
Poslužite ga uz topli čaj ili kakao i uživajte u popodnevu!
Sastojci:
- 3/4 šalice kakao praha
- 1 šalica zakuhane vode
- 2 šalice šećera
- 1 3/4 šalice šećera
- 1 1/2 žličica sode bikarbone
- 1 1/2 žličica praška za pecivo
- 1 žličica soli
- 2 jaja
- 1 šalica punomasnog mlijeka
- 1/2 šalice ulja
- 1 žličica ekstrakta od vanilije
- Za kremu:
- 1 1/2 šalica maslaca od kikirikija
- 12 žlica maslaca sobne temperature
- 1/3 šalice šećera u prahu
- Po želji - nekoliko žlica kikirikija
Priprema:
- Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva
- Kakao pomiješati s vrućom vodom
- Pomiješati šećer, brašno, prašak za pecivo, sodu, sol pa dodati jaja, mlijeko i vaniliju i sve izmiksati električnim mikserom (ali ne predugo jer će biti prepjenast kolač pa će imati suh okus)
- Dodati rastopljeni kakao pa sve špatulom izmiješati dok se ne sjedini
- Preliti smjesu u lim obložen papirom za pečenje i peći oko pola sata - dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista
- Dok se donji dio (brownie) peče, napraviti kremu: Sastojke pomiješati u posudi i izmiksati električnim mikserom
- Pečen brownie izvaditi i ostaviti da se ohladi (može biti mlak) pa ga namazati kremom
- Po želji, posipajte gornji dio prženim kikirikijem