Špajza 23. veljače 2017.

Tople zdjelice s bulgurom i suhim voćem

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Razveselite se popodnevnim, zdravim obrokom!

Kralj sjajnih kombinacija - bulgur, možete koristiti u slanim i slatkim jelima. Ovaj put, pomiješali smo  ga sa sušenim voćem, bademima i cimetom (slobodno dodajte kikiriki i pistacije) i pripremili pravu malu gozbu u zdjelici!

Iako je ovakav obrok više za doručak, nama se jednako sviđa pojesti ga i za večeru ili popodnevni obrok! Zasitan je, hranjiv, a kada ga pojedete, nećete osjećati grižnju savjesti!

Uz bulgur s  voćem preporučujemo i malo grčkog jogurta i vaš topli, ukusni i mirisni obrok je spreman!

Sastojci:

  • 1 3/4 šalice mlijeka
  • 1/2 šalice bulgura
  • 1/2 žličice cimeta
  • 1 žlica meda
  • 2 žlice badema
  • 2 žličice suhih višanja
  • 2 žličice nasjeckane suhe marelice

 Priprema:

  1. Zagrijati mlijeko i smanjiti temperaturu na najmanju pa dodati bulgur i cimet; kuhati oko 15 minuta dok se sva tekućina ne potroši i bulgur omekša (miješati povremeno)
  2. Maknuti kuhani bulgur s vatre pa dodati med i cimet i dobro promiješati
  3. Podijeliti pripremljeni bulgur u zdjelice i posipati sušenim voćem o bademima
  4. Poslužite toplo sa žlicom grčkog jogurta

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.