gastro postao
Razveselite se popodnevnim, zdravim obrokom!
Kralj sjajnih kombinacija - bulgur, možete koristiti u slanim i slatkim jelima. Ovaj put, pomiješali smo ga sa sušenim voćem, bademima i cimetom (slobodno dodajte kikiriki i pistacije) i pripremili pravu malu gozbu u zdjelici!
Iako je ovakav obrok više za doručak, nama se jednako sviđa pojesti ga i za večeru ili popodnevni obrok! Zasitan je, hranjiv, a kada ga pojedete, nećete osjećati grižnju savjesti!
Uz bulgur s voćem preporučujemo i malo grčkog jogurta i vaš topli, ukusni i mirisni obrok je spreman!
Sastojci:
- 1 3/4 šalice mlijeka
- 1/2 šalice bulgura
- 1/2 žličice cimeta
- 1 žlica meda
- 2 žlice badema
- 2 žličice suhih višanja
- 2 žličice nasjeckane suhe marelice
Priprema:
- Zagrijati mlijeko i smanjiti temperaturu na najmanju pa dodati bulgur i cimet; kuhati oko 15 minuta dok se sva tekućina ne potroši i bulgur omekša (miješati povremeno)
- Maknuti kuhani bulgur s vatre pa dodati med i cimet i dobro promiješati
- Podijeliti pripremljeni bulgur u zdjelice i posipati sušenim voćem o bademima
- Poslužite toplo sa žlicom grčkog jogurta
Dobar tek!