Da se razumijemo, ne postoji pogrešan način konzumacije maslaca od kikirikija, no ipak, mi vam nudimo neke ideje kako ga uklopiti u svoj jelovnik.
Slatki frape s bananama i čokoladom
Ovaj odličan frape može biti bilo doručak ili popodnevni desert. Za 1 veće serviranje zamrznite dvije banane u plastičnoj posudi preko noći. Miksajte 2 žlice maslaca od kikirikija zajedno sa smrznutim bananama, 1 šalicom mlijeka, pola žličice ekstrakta vanilije i 40 g komadića čokolade. Kod miksanja čokoladu dodajte posljednju i kratko ju miksajte.
Palačinke od samo 3 sastojka
Tople palačinke za doručak sjajna su stvar, a još je sjajnije kad se pripreme u hipu bez puno muke. Potrebne su vam prezrele banane, jaja i pola šalice maslaca od kikirikija. Sastojci se umiješaju i bez čekanja palačinke peku na tavi.
Maslac od kikirikija s jogurtom
Umjesto uobičajenog mazanja maslaca od kikirikija na kruh s ili bez pekmeza za doručak, predlažemo kombinaciju s jogurtom i integralnim krekerima. Zagrijte nekoliko žličica maslaca od kikirikija u mikrovalnoj i umiješajte ga u jogurt po želji, poput primjerice kremoznog grčkog tipa jogurta. Dodajte malo meda i natrgane integralne krekere i evo finog doručka koji će vas dugo držati sitima.