Trobojni trifle

Malo drugačiji recept za poznati engleski desert
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 837

Potrebno vam je

  • 3 kom jaje kokošje
  • 0.50 šalica maslac, neslani
  • 400 g šećer, smeđi (djelomično rafin.)
  • 500 g pšenično brašno, bijelo
  • 1 mala žlica ekstrakt vanilije
  • 38 g puding u prahu (okus čokolade)
  • 38 g puding od vanilije, instant
  • 1 l mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 0.30 dl sherry
  • 300 g vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
  • 0.50 šalica šećer, kristal

Priprema

  1. Izmiješajte jaja i maslac pa dodajte šećer i brašno. Umiješajte vanilijin ekstrakt. Izlijte smjesu u lim i pecite 25 min na 180°c. Ohladite pa razrežite na kocke.
  2. Pripremite pudinge prema uputama. Na dno posude izmrvite biskvit, prelijte ga šerijem, stavite puding od čokolade pa od vanilije. Na vrh stavite vrhnje koje ste izmiksali sa šećerom.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr