gastro postao
Malo drugačiji recept za poznati engleski desert
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 837
Potrebno vam je
- 3 kom jaje kokošje
- 0.50 šalica maslac, neslani
- 400 g šećer, smeđi (djelomično rafin.)
- 500 g pšenično brašno, bijelo
- 1 mala žlica ekstrakt vanilije
- 38 g puding u prahu (okus čokolade)
- 38 g puding od vanilije, instant
- 1 l mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- 0.30 dl sherry
- 300 g vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
- 0.50 šalica šećer, kristal
Priprema
- Izmiješajte jaja i maslac pa dodajte šećer i brašno. Umiješajte vanilijin ekstrakt. Izlijte smjesu u lim i pecite 25 min na 180°c. Ohladite pa razrežite na kocke.
- Pripremite pudinge prema uputama. Na dno posude izmrvite biskvit, prelijte ga šerijem, stavite puding od čokolade pa od vanilije. Na vrh stavite vrhnje koje ste izmiksali sa šećerom.
Izvor Skuhatćute