Turski ražnjići

Turska verzija mesa na štapićima
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 315

Potrebno vam je

  • 2 kom luk ,crveni
  • 220 g janjetina, mljevena
  • 220 g mljevena svinjetina
  • 1 režanj češnjak
  • 1 kom jaje kokošje
  • 0.25 šalica krušne mrvice
  • 2 mala žlica sol
  • 0.50 mala žlica papar
  • 1.50 mala žlica kurkuma
  • 0.25 mala žlica paprika u prahu
  • 1 žlica maslac, neslani

Priprema

  1. Narežite luk i ostavite da odstoji dva sata. Stavite ga u posudu s mesom, češnjakom, jajem, krušnim mrvicama, solju, paprom, kurkumom i paprikom u prahu. Oblikujte meso dlanovima te nabodite na drveni štapić.
  2. Ugrijte grill-tavu ili pripremite roštilj. Pomiješajte kurkumu sa žlicom vrele vode i umiješajte maslac. Time premažite ražnjiće te pržite od tri do četiri minute sa svake strane.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr