gastro postao
Turska verzija mesa na štapićima
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 315
Potrebno vam je
- 2 kom luk ,crveni
- 220 g janjetina, mljevena
- 220 g mljevena svinjetina
- 1 režanj češnjak
- 1 kom jaje kokošje
- 0.25 šalica krušne mrvice
- 2 mala žlica sol
- 0.50 mala žlica papar
- 1.50 mala žlica kurkuma
- 0.25 mala žlica paprika u prahu
- 1 žlica maslac, neslani
Priprema
- Narežite luk i ostavite da odstoji dva sata. Stavite ga u posudu s mesom, češnjakom, jajem, krušnim mrvicama, solju, paprom, kurkumom i paprikom u prahu. Oblikujte meso dlanovima te nabodite na drveni štapić.
- Ugrijte grill-tavu ili pripremite roštilj. Pomiješajte kurkumu sa žlicom vrele vode i umiješajte maslac. Time premažite ražnjiće te pržite od tri do četiri minute sa svake strane.
Izvor Skuhatćute