U čemu je tajna najfinijih sendviča sa sirom

Thinkstock
Izraz grilled cheese u Americi se koristi za hrskave sendviče s dobrom količinom sira i finim maslacem
Vidi originalni članak

Jedu se na filmovima, jedu se na ulici, za doručak, ručak i večeru. Ako ga do sada niste isprobali, danas će zasigurno biti vaš dan. I nećete pogriješiti. Fenomen grillanog sira vrijedan je svake pažnje, znat će to svatko tko voli uživati u ovom kaloričnom i tako krivom, a u isto vrijeme najukusnijem sendviču koje možete zamisliti.

Priprema je jednostavna, trebat će vam tek nekoliko sastojaka, a kombinirate li ih u dobrim omjerima i s posebnom pažnjom, užitak u hrskavim zalogajima sirnog savršenstva je zagarantiran.

Trebat će vam tanje kriške kruha. Za autentične američke trokute bit će vam potreban kruh kockastog oblika, no sama forma kruha zapravo i nije toliko bitna.
 




Kruh je potrebno premazati maslacem s unutrašnjih strana. Ne bojte se koristiti maslac u debljem sloju, ovisno o težini sendviča koju želite postići. Svaku premazanu stranu nadjenite sirevima. Koristiti možete nekoliko vrsta sira, a najbolji efekt postići ćete s onim aromatičnijim i rastezljivim sirevima. 

Dok punite sendviče, tavu zagrijte na srednjoj vatri. Preklopite sendvič i premažite ga tankim slojem maslaca s vanjskih strana. Stavite ga na zagrijanu tavu i pecite oko tri minute sa svake strane, dok ne poprimi lijepu zlatnu boju i postane hrskav. Kod pečenja sendvič možete lagano pritiskati rukama ili kuharskim pomagalima.

Maknite s vatre, prerežite sendvič na pola i gledajte kako se stvara rastezljiva čarolija grillanog sira. Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr