Recepti 07. ožujka 2017.

Kralj sočnosti: Sendvič kakav još niste probali

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Savršeno sočan sendvič s odreskom koji će oduševiti i najveće gurmane!

Nedostaje vam ideja što pripremiti za ručak ili večeru, a nemate ni puno vremena? Onda je ovaj sendvič sjajna stvar za vas!

Sve što trebate jest ispeći sočan odrezak od svinjetine ili junetine i ako želite, možete napraviti sami domaća peciva za hamburgere.

Ono što će ovaj sendvič učiniti savršenim su i sjajni kiseli luk, rukola, majoneza, senf i naravno - sočno meso!

Poslužite ga s toplim mesom i oduševite ukućane!

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Sastojci:

  • Za kiseli luk:
  • 1 šalica bijelog vinskog octa
  • 1 šalica vode
  • 1 žlica šećera
  • 1 žličica soli
  • 1 luk, narezan na tanke kriškice

    Za odrezak:
  • maslac
  • 400 g svinjskog/junećeg fileta
  • 1 žličica soli
  • 1/4 žličice papra

    Za sendvič:
  • 1/3 šalice majoneze
  • 1/4 šalice sefa sa sjemenkama
  • 100 g rukole
  • 4 luka, tanko narezana

Priprema:

  1. Kiseli luk: Pomiješati sastojke s lukom i staviti na laganu vatru te pustiti da zakuha i kuhati kratko dok se šećer ne rastopi; maknuti s vatre i ostaviti da se ohladi; ocijediti tekućinu
  2. Ispeći odrezak po želji (srednje, jače pečen) i maknuti ga s vatre da se samo malo ohladi da ga možete narezati pa ga izrezati na tanke ploškice
  3. Pomiješati majonezu i senf te namazati peciva s donje i gornje strane, poslagati meso, rukolu, svježi luk i kiseli luk
  4. Poslužite odmah i uživajte u slasnom sendviču!
  5. *Ova količina dovoljna je za 4 sendviča

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.