gastro postao
Savršeno sočan sendvič s odreskom koji će oduševiti i najveće gurmane!
Nedostaje vam ideja što pripremiti za ručak ili večeru, a nemate ni puno vremena? Onda je ovaj sendvič sjajna stvar za vas!
Sve što trebate jest ispeći sočan odrezak od svinjetine ili junetine i ako želite, možete napraviti sami domaća peciva za hamburgere.
Ono što će ovaj sendvič učiniti savršenim su i sjajni kiseli luk, rukola, majoneza, senf i naravno - sočno meso!
Poslužite ga s toplim mesom i oduševite ukućane!
Sastojci:
- Za kiseli luk:
- 1 šalica bijelog vinskog octa
- 1 šalica vode
- 1 žlica šećera
- 1 žličica soli
- 1 luk, narezan na tanke kriškice
Za odrezak: - maslac
- 400 g svinjskog/junećeg fileta
- 1 žličica soli
- 1/4 žličice papra
Za sendvič: - 1/3 šalice majoneze
- 1/4 šalice sefa sa sjemenkama
- 100 g rukole
- 4 luka, tanko narezana
Priprema:
- Kiseli luk: Pomiješati sastojke s lukom i staviti na laganu vatru te pustiti da zakuha i kuhati kratko dok se šećer ne rastopi; maknuti s vatre i ostaviti da se ohladi; ocijediti tekućinu
- Ispeći odrezak po želji (srednje, jače pečen) i maknuti ga s vatre da se samo malo ohladi da ga možete narezati pa ga izrezati na tanke ploškice
- Pomiješati majonezu i senf te namazati peciva s donje i gornje strane, poslagati meso, rukolu, svježi luk i kiseli luk
- Poslužite odmah i uživajte u slasnom sendviču!
- *Ova količina dovoljna je za 4 sendviča
Dobar tek!