Ugrij se mirisnom vrućom bijelom čokoladom s cimetom

Thinkstock
Šalica vruće čokolade naša je glavna obrana od minusa, magle i vjetra...
Vidi originalni članak

Volimo da naš jelovnik bude dinamičan pa se istim principom vodimo i pri izboru vruće čokolade. Iako nam je najdraža kombinacija tamne čokolade i čilija, povremeno se počastimo i bijelom čokoladom s dodatkom likera od kave ili badema, ovisno o tome što nam je pri ruci. 

Miris čokolade i cimeta će te omamiti pa ćeš sigurno poželjeti i repete. Srećom, sastojci u receptu dovoljni su za četiri serviranja!

 

MLJAC Neodoljiva vruća čokolada s crvenim vinom

 

Sastojci:

  • 250 g bijele čokolade
  • 125 ml tučenog vrhnja
  • 750 ml mlijeka
  • 2 žlice likera od kave ili badema
  • mljeveni cimet

 

ZAGRIJ SE Meksička vruća čokolada prema receptu Ine Garten

 

Priprema:

  1. Stavi mlijeko na laganu vatru, miješaj i pričekaj da zavrije.
  2. Makni s vatre, dodaj liker od kave i naribanu čokoladu te miješaj dok se čokolada ne otopi.
  3. Ulij čokoladu u ugrijane čaše ili šalice, ukrasi tučenim slatkim vrhnjem i pospi cimetom u prahu.

Uživaj!

Posjeti Gastro.hr