gastro postao
Šalica vruće čokolade naša je glavna obrana od minusa, magle i vjetra...
Volimo da naš jelovnik bude dinamičan pa se istim principom vodimo i pri izboru vruće čokolade. Iako nam je najdraža kombinacija tamne čokolade i čilija, povremeno se počastimo i bijelom čokoladom s dodatkom likera od kave ili badema, ovisno o tome što nam je pri ruci.
Miris čokolade i cimeta će te omamiti pa ćeš sigurno poželjeti i repete. Srećom, sastojci u receptu dovoljni su za četiri serviranja!
Sastojci:
- 250 g bijele čokolade
- 125 ml tučenog vrhnja
- 750 ml mlijeka
- 2 žlice likera od kave ili badema
- mljeveni cimet
Priprema:
- Stavi mlijeko na laganu vatru, miješaj i pričekaj da zavrije.
- Makni s vatre, dodaj liker od kave i naribanu čokoladu te miješaj dok se čokolada ne otopi.
- Ulij čokoladu u ugrijane čaše ili šalice, ukrasi tučenim slatkim vrhnjem i pospi cimetom u prahu.
Uživaj!