gastro postao
Čokolada se odlično sljubljuje s mnogim alkoholnim pićima, a nama je apsolutni favorit kombinacija s crvenim vinom.
Za pripremu osam šalica pijane vruće čokolade trebat će ti desetak minuta. Idealna je za završetak neke male prijateljske večere jer može poslužiti i kao desert.
Predlažemo da upotrijebiš čokoladu s visokim postotkom kakaa i vino sorte merlot.
Sastojci:
- 150 g tamne čokolade
- 2 žlice kakaa
- 2 žlice smeđeg šećera
- ¼ žlice cimeta
- 900 ml mlijeka
- 3 dl crvenog vina
- Prstohvat soli
Priprema:
- Pomiješaj nasjeckanu čokoladu, kakao, šećer i cimet s mlijekom.
- Kuhaj na laganoj vatri otprilike pet minuta, dok smjesa ne postane glatka, a zatim dodaj i prstohvat soli.
- Makni s vatre i dodajte vino, a zatim podijeli u osam malih šalica.
Serviraj sa štapićem cimeta ili po površini pospi kakao.
Želimo ti ugodan ostatak dana!