Recepti Koktel 12. studenoga 2025.

Meksička vruća čokolada prema receptu Ine Garten

Koktel
5 MIN
5 MIN
2
JEDNOSTAVNO
Meksička vruća čokolada
Meksička vruća čokolada - omiljeni topli napitak s dodatkom kajenske papričice
foto: Shutterstock
Imamo recept za neobičnu vruću čokoladu koju slavna Bosonoga kontesa priprema uz dodatak praha od kajenske papričice

Ina Garten autorica je deset uspješnih kuharica, a od 2002. godine i voditeljica kulinarskog showa "Bosonoga kontesa" na Food Networku. Vjerujemo da je Bosonoga kontesa u svojoj bogatoj karijeri isprobala mnogo recepata za vruću čokoladu, ali najdraži joj je ipak onaj s tamnom čokoladom i kajenskom papričicom.

Sastojci u nastavku dostatni su za 2 osobe, a ova meksička vruća čokolada priprema se samo 5 minuta, pa ti predlažemo da se oraspoložiš i zagriješ jednom šalicom Inine vruće čokolade. Recept je u nastavku...

Možda vas zanima... Vruća čokolada: Kako je nastala i zašto je danas toliko volimo Kolumne

Ina Garten, Bosonoga kontesa | Author: Facebook @Ina Garten Ina Garten, poznata i kao Bosnoga kontesa foto: Facebook @Ina Garten

tamna čokolada, ljute papričice | Author: Tijana Drndarski/Unsplash Tamna čokolada i ljute papričice su savršen spoj foto: Tijana Drndarski/Unsplash

Ne gasi ekran dok kuham

Meksička vruća čokolada
5 MIN
pripreme
5 MIN
kuhanja
2
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Mlijeko 500 ml
  • Smeđi šećer 1 žlica
  • Tamna čokolada 150 g
  • Ekstrakt vanilije 0,50 žličica
  • Cimet 1 prstohvat
  • Kajenska papričica 1 prstohvat
  • Cimet - štapić 2 kom
Postupak
  1. Mlijeko i šećer zagrij na laganoj vatri. Makni s vatre i dodaj komadiće čokolade, vaniliju, cimet i prah kajenske papričice.


  2. Pričekaj 2 minute, promiješaj, a zatim vrati na vatru i pričekaj da zakipi.


  3. Makni s vatre čim zavrije, prelij u vatrostalne čaše (ili šalice) i serviraj sa štapićima cimeta.


Isprobaj i ove varijante vruće čokolade:

dirty snowman vruća čokolada Možda vas zanima... Dirty Snowman - prefina vruća čokolada za odrasle Recepti Možda vas zanima... Počasti se vrućom bijelom čokoladom s cimetom, đumbirom i anisom Recepti

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 17:37 22. Siječanj 2023.

    odlično