Recepti 1849 prikaza 16. studenoga 2019.

Meksička vruća čokolada Ine Garten

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Zagrij se neobičnom vrućom čokoladom po receptu popularne Ine Garten.

Ina Garten autorica je deset uspješnih kuharica, a od 2002. godine i voditeljica kulinarskog showa „Barefoot Contessa“ na Food Networku. Vjerujemo da je u bogatoj karijeri isprobala mnogo recepata za vruću čokoladu, ali najdraži joj je ipak onaj s tamnom čokoladom i kajenskim paprom.

Sastojci u nastavku dostatni su za dvije osobe, a priprema traje samo pet minuta, pa ti predlažemo da se nakon napornog radnog dana oraspoložiš jednom šalicom Inine vruće čokolade. 

 

Možda vas zanima... Vruća čokolada: Kako je nastala i zašto je danas toliko volimo Kolumne

 

Sastojci:

  • 500 ml mlijeka
  • 1 žlica smeđeg šećera
  • 150 g tamne čokolade
  • ½ žličice ekstrakta vanilije
  • Prstohvat mljevenog cimeta
  • Prstohvat kajenskog papra
  • 2 štapića cimeta

Priprema: 

  1. Mlijeko i šećer zagrij na laganoj vatri. Makni s vatre i dodaj komadiće čokolade, vaniliju, cimet i kajenski papar.
  2. Pričekaj dvije minute, promiješaj, a zatim vrati na vatru i pričekaj za počne ključati.
  3. Makni s vatre čim zavrije, prelij u čaše i serviraj sa štapićima cimeta.

 | Author: Thinkstock Thinkstock

Uživaj!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.