gastro postao
Zagrij se neobičnom vrućom čokoladom po receptu popularne Ine Garten.
Ina Garten autorica je deset uspješnih kuharica, a od 2002. godine i voditeljica kulinarskog showa „Barefoot Contessa“ na Food Networku. Vjerujemo da je u bogatoj karijeri isprobala mnogo recepata za vruću čokoladu, ali najdraži joj je ipak onaj s tamnom čokoladom i kajenskim paprom.
Sastojci u nastavku dostatni su za dvije osobe, a priprema traje samo pet minuta, pa ti predlažemo da se oraspoložiš i zagriješ jednom šalicom Inine vruće čokolade.
Sastojci:
- 500 ml mlijeka
- 1 žlica smeđeg šećera
- 150 g tamne čokolade
- ½ žličice ekstrakta vanilije
- Prstohvat mljevenog cimeta
- Prstohvat kajenskog papra
- 2 štapića cimeta
Priprema:
- Mlijeko i šećer zagrij na laganoj vatri. Makni s vatre i dodaj komadiće čokolade, vaniliju, cimet i kajenski papar.
- Pričekaj dvije minute, promiješaj, a zatim vrati na vatru i pričekaj za počne ključati.
- Makni s vatre čim zavrije, prelij u čaše i serviraj sa štapićima cimeta.
Uživaj!