Recepti 16. studenoga 2019.

Meksička vruća čokolada Ine Garten

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Zagrij se neobičnom vrućom čokoladom po receptu popularne Ine Garten.

Ina Garten autorica je deset uspješnih kuharica, a od 2002. godine i voditeljica kulinarskog showa „Barefoot Contessa“ na Food Networku. Vjerujemo da je u bogatoj karijeri isprobala mnogo recepata za vruću čokoladu, ali najdraži joj je ipak onaj s tamnom čokoladom i kajenskim paprom.

Sastojci u nastavku dostatni su za dvije osobe, a priprema traje samo pet minuta, pa ti predlažemo da se nakon napornog radnog dana oraspoložiš jednom šalicom Inine vruće čokolade. 

 

Možda vas zanima... Vruća čokolada: Kako je nastala i zašto je danas toliko volimo Kolumne

 

Sastojci:

  • 500 ml mlijeka
  • 1 žlica smeđeg šećera
  • 150 g tamne čokolade
  • ½ žličice ekstrakta vanilije
  • Prstohvat mljevenog cimeta
  • Prstohvat kajenskog papra
  • 2 štapića cimeta

Priprema: 

  1. Mlijeko i šećer zagrij na laganoj vatri. Makni s vatre i dodaj komadiće čokolade, vaniliju, cimet i kajenski papar.
  2. Pričekaj dvije minute, promiješaj, a zatim vrati na vatru i pričekaj za počne ključati.
  3. Makni s vatre čim zavrije, prelij u čaše i serviraj sa štapićima cimeta.

 | Author: Thinkstock Thinkstock

Uživaj!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.