gastro postao
Imamo recept za neobičnu vruću čokoladu koju slavna Bosonoga kontesa priprema uz dodatak praha od kajenske papričice
Ina Garten autorica je deset uspješnih kuharica, a od 2002. godine i voditeljica kulinarskog showa "Bosonoga kontesa" na Food Networku. Vjerujemo da je u bogatoj karijeri isprobala mnogo recepata za vruću čokoladu, ali najdraži joj je ipak onaj s tamnom čokoladom i kajenskim paprom.
Sastojci u nastavku dostatni su za dvije osobe, a priprema traje samo 5 minuta, pa ti predlažemo da se oraspoložiš i zagriješ jednom šalicom Inine vruće čokolade.
Meksička vruća čokolada
Sastojci:
- 500 ml mlijeka
- 1 žlica smeđeg šećera
- 150 g tamne čokolade
- ½ žličice ekstrakta vanilije
- prstohvat cimeta u prahu
- prstohvat kajenske papričice
- 2 štapića cimeta
Postupak:
- Mlijeko i šećer zagrij na laganoj vatri. Makni s vatre i dodaj komadiće čokolade, vaniliju, cimet i prah kajenske papričice.
- Pričekaj dvije minute, promiješaj, a zatim vrati na vatru i pričekaj za počne ključati.
- Makni s vatre čim zavrije, prelij u čaše i serviraj sa štapićima cimeta.