Recepti 05. listopada 2020.

Počasti se vrućom bijelom čokoladom s cimetom, đumbirom i anisom

foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Kreiraj filmski ambijent samo jednom velikom šalicom vruće bijele čokolade s đumbirom, cimetom i anisom.

Ova promjenjiva jesen krivac je za glavobolje i nervozu. Uz dekicu i dobar film, osnovna oprema za preživljavanje takvih dana je i šalica vruće čokolade.

Isprobali smo mnoštvo različitih kombinacija, s vinom, oraščićima i različitim začinima, a među najdražima nam je zapravo vruća bijela čokolada. U slast!

 

Možda vas zanima... Vruća čokolada: Kako je nastala i zašto je danas toliko volimo Kolumne

 

Sastojci:

  • 180 g bijele čokolade
  • 250 ml vode
  • 350 ml mlijeka
  • 2 žlice smeđeg šećera
  • 2 zvjezdasta anisa
  • 1 štapić cimeta
  • 2 tanka „listića“ đumbira

Priprema:

  1. U posudu ulij vodu i ubaci anis, cimet i đumbir. Pričekaj da zavrije i pusti da krčka desetak minuta.
  2. Dodaj smeđi šećer i miješaj dok se ne otopi. 
  3. Smanji vatru i u smjesu ulij mlijeko. Pričekaj za zavrije.
  4. Za to vrijeme u veću posudu natrgaj bijelu čokoladu. 
  5. Izvadi začine iz zagrijanog mlijeka i prelij čokoladu. Pričekaj minutu, a potom miješaj dok se ne otopi.
  6. Pripremljenu vruću čokoladu podijeli u šalice i pospi cimetom.

 

Meksička vruća čokolada Možda vas zanima... Meksička vruća čokolada prema receptu Ine Garten Recepti

 

Želimo ti ugodan tjedan!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.