Recepti 722 prikaza 07. veljače 2019.

Šalica zadovoljstva: Bijela čokolada s cimetom, đumbirom i anisom

Stockfood
Kreirajte filmski ambijent samo jednom velikom šalicom vruće bijele čokolade s đumbirom, cimetom i anisom.

Zimi i mi hiberniramo, osobito vikendima kada si možemo priuštiti više od osam sati u komadu i popodnevno izležavanje. Uz dekicu, osnovna oprema za takve dane je i šalica vruće čokolade. Isprobali smo mnoštvo različitih kombinacija, s vinom, oraščićima i različitim začinima, a među najdražima nam je zapravo vruća bijela čokolada. 

Isprobajte već danas!

 

 

Možda vas zanima... Vruća čokolada: Kako je nastala i zašto je danas toliko volimo Kolumne

 

 

 

Sastojci:

  • 180 g bijele čokolade
  • 250 ml vode
  • 350 ml mlijeka
  • 2 žlice smeđeg šećera
  • 2 zvjezdasta anisa
  • 1 štapić cimeta
  • 2 tanka „listića“ đumbira


Priprema:

  1. U posudu ulijte vodu i ubacite anis, cimet i đumbir. Pričekajte da zavrije i pustite da krčka desetak minuta.
  2. Dodajte smeđi šećer i miješajte dok se ne otopi. 
  3. Smanjite vatru i u smjesu ulijte mlijeko. Pričekajte za zavrije.
  4. Za to vrijeme u veću posudu natrgajte bijelu čokoladu. 
  5. Izvadite začine iz zagrijanog mlijeka i prelijte čokoladu. Pričekajte minutu, a potom miješajte dok se ne otopi.
  6. Pripremljenu vruću čokoladu podijelite u šalice i pospite cimetom.

 

Možda vas zanima... Meksička vruća čokolada Ine Garten Recepti

 

 

Želimo vam ugodan vikend!

 

 

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.