Ukusna i jednostavna: Savijača od patlidžana

Stockfood
Iskoristite sezonu i napravite ovu savijaču s patlidžanima
Vidi originalni članak

Slana savijača s patlidžanom predjelo je koje možete poslužiti svakome! Naravno, postoji mogućnost da će vam se slana savijača s ovim nadjevom toliko svidjeti da ćete je vrlo često ukućanima poslužiti kao glavni obrok, a oni vam to neće zamjeriti.

Malo kalorija, a puno vitamina u patlidžanu iskoristite u ovoj zanimljivoj i zdravoj kombinaciji namijenjenoj svim štrudloljupcima.

 

Kakav spoj! Složenac od riže, patlidžana i mozzarelle za bogat i zasitan ručak

 

Trikovi i savjeti Patlidžani i tikvice u sasvim novim izdanjima!

 

Potrebno vam je:

  • 1 kg patlidžan
  • 1 crveni luk
  • 150 g kiselog vrhnja
  • 3 jaja
  • 2 režanja češnjaka
  • suncokretovo ulje
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 10 listova kore za savijače

Priprema:

  1. Patlidžane ogulite i naribajte, a luk narežite na kockice. Sve popržite na zagrijanom ulju u većoj tavi oko deset minuta.
  2. Dodajte kiselo vrhnje, dva jaja, sol, papar i dva-tri sitno narezana češnja češnjaka. Sve promiješajte i pirjajte još nekoliko minuta pa ostavite da se ohladi.
  3. Svaki list za savijaču poškropite s malo ulja i raspodijelite dio patlidžana, zarolajte pa posložite na nauljeni lim.
  4. Pecite oko 20 minuta na 220°C, dok savijača ne poprimi zlatnožutu boju.
Posjeti Gastro.hr