Špajza 6719 prikaza 02. rujna 2018.

Patlidžani i tikvice u sasvim novim izdanjima!

Ratatouille
Thinkstock
Pečeno, kuhano ili na pari, povrće ljeti zauzima sve veći dio tanjura, a odavno je prestalo biti samo prilog

Kao što je bogata ljetna sezona povrća, velika je raznolikost načina njegove pripreme. Pečeno povrće možete pripremiti kao glavni obrok u obliku torte. Gratinirano u pećnici s obiljem vrhnja, sira i krušnih mrvica možete pripremiti svaku vrstu povrća, od mladog krumpira do cvjetače, brokule, zelenih mahuna, rajčica ili kombinacija raznog povrća.

 

 

Možda vas zanima... Najjednostavnija pita od tikvica koju možete zamisliti Recepti

 

 

Kako bi bilo još ukusnije, prije pečenja ga ostavite u nekoj od marinada, poput one od češnjaka, maslinovog ulja, bosiljka i drugog aromatičnog bilja. Višak povrća u hladnjaku iskoristite za pripremu slanih pita i krušnih pogačica, pospite ih fetom i mozzarellom te posložite po vrhu listove crvenog radiča, minirajčica, tikvica i drugog sezonskog povrća.

 

 

Možda vas zanima... Patlidžan-pizza legendarne Julije Child Recepti

 

 

Kao glavni obrok iskoristite nadjevene šampinjone, rajčice, paprike i patlidžane, a tikvice punite nadjevom od rajčica i gljiva. Osim u pećnici, ploške povrća možete peći i na grill tavi te pripremiti na salatu. Svjetski poznato jelo ratatouille, podrijetlom iz Nice, postalo je klasik francuske kuhinje. Poslužuje se kao glavno jelo, a pripremati se može u pećnici od patlidžana, paprika babura, rajčica i celera. Povrće možete pripremati i na roštilju tako da ih slažete na drvene štapiće, a odličan su prilog mesu s grilla.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.