gastro postao
Iskoristite sezonu i napravite ovu savijaču s patlidžanima
Slana savijača s patlidžanom predjelo je koje možete poslužiti svakome! Naravno, postoji mogućnost da će vam se slana savijača s ovim nadjevom toliko svidjeti da ćete je vrlo često ukućanima poslužiti kao glavni obrok, a oni vam to neće zamjeriti.
Malo kalorija, a puno vitamina u patlidžanu iskoristite u ovoj zanimljivoj i zdravoj kombinaciji namijenjenoj svim štrudloljupcima.
Potrebno vam je:
- 1 kg patlidžan
- 1 crveni luk
- 150 g kiselog vrhnja
- 3 jaja
- 2 režanja češnjaka
- suncokretovo ulje
- sol
- svježe mljeveni papar
- 10 listova kore za savijače
Priprema:
- Patlidžane ogulite i naribajte, a luk narežite na kockice. Sve popržite na zagrijanom ulju u većoj tavi oko deset minuta.
- Dodajte kiselo vrhnje, dva jaja, sol, papar i dva-tri sitno narezana češnja češnjaka. Sve promiješajte i pirjajte još nekoliko minuta pa ostavite da se ohladi.
- Svaki list za savijaču poškropite s malo ulja i raspodijelite dio patlidžana, zarolajte pa posložite na nauljeni lim.
- Pecite oko 20 minuta na 220°C, dok savijača ne poprimi zlatnožutu boju.