Recepti 2655 prikaza 27. rujna 2018.

Ukusna i jednostavna: Savijača od patlidžana

Stockfood
Iskoristite sezonu i napravite ovu savijaču s patlidžanima

Slana savijača s patlidžanom predjelo je koje možete poslužiti svakome! Naravno, postoji mogućnost da će vam se slana savijača s ovim nadjevom toliko svidjeti da ćete je vrlo često ukućanima poslužiti kao glavni obrok, a oni vam to neće zamjeriti.

Malo kalorija, a puno vitamina u patlidžanu iskoristite u ovoj zanimljivoj i zdravoj kombinaciji namijenjenoj svim štrudloljupcima.

 

Možda vas zanima... Složenac od riže, patlidžana i mozzarelle za bogat i zasitan ručak Recepti

 

Ratatouille Možda vas zanima... Patlidžani i tikvice u sasvim novim izdanjima! Špajza

 

Potrebno vam je:

  • 1 kg patlidžan
  • 1 crveni luk
  • 150 g kiselog vrhnja
  • 3 jaja
  • 2 režanja češnjaka
  • suncokretovo ulje
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 10 listova kore za savijače

Priprema:

  1. Patlidžane ogulite i naribajte, a luk narežite na kockice. Sve popržite na zagrijanom ulju u većoj tavi oko deset minuta.
  2. Dodajte kiselo vrhnje, dva jaja, sol, papar i dva-tri sitno narezana češnja češnjaka. Sve promiješajte i pirjajte još nekoliko minuta pa ostavite da se ohladi.
  3. Svaki list za savijaču poškropite s malo ulja i raspodijelite dio patlidžana, zarolajte pa posložite na nauljeni lim.
  4. Pecite oko 20 minuta na 220°C, dok savijača ne poprimi zlatnožutu boju.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.