gastro postao
                                            
                                        
                                    Jednostavan i super ukusan, ovakav ručak bit će idealan za uživanje tijekom tjedna, nakon napornog radnog dana ili u slučaju brzinske večere za omiljene goste.
                                
                                
                                    
                                
                                Pravo je vrijeme da patlidžane iskoristite na najbolji mogući način. Raskošan, ali poprilično brz ručak priprema se u tek nekoliko poteza, a na stol donosi sjajne okuse u koje ćete se instantno zaljubiti.
Rižu je potrebno skuhati, patlidžan ispeći, a zatim im dodati mozzarellu, pa od ove tri komponente sastaviti neodoljivo ukusan i zasitan složenac. Zamislite samo, kremasta riža, slastan patlidžan i dobra doza rastezljivog sira. Za prste polizati!
Potrebno vam je:
- 1 luk
 - 1 šalica riže
 - 100 ml bijelog vina
 - 100 ml temeljca
 - 2 patlidžana
 - 500 ml umaka od rajčice
 - 2 režnja češnjaka
 - 300 g mozzarelle
 - Bosiljak
 - Parmezan
 - Sol, papar
 
Postupak pripreme:
- Na tavi zagrijte dvije žlice maslinovog ulja, pa dodajte sitno sjeckani luk i pirjajte dok ne omekša.
 - Dodajte rižu i tostirajte je oko 3 minute. Dodajte vino, pa kuhajte dok vino ne ispari, a zatim ubacite i temeljac, sol i papar. Poklopite i pustite da se riža skuha al dente.
 - Patlidžan dobro operite i narežite ga na ploške.
 - Posolite ga, pa pustite da ispusti svu tekućine, natapkajte papirnatim ubrusima i posložite po limu za pečenje. Poprskajte maslinovim uljem, začinite soli i paprom i ubacite u pećnicu na oko 200 stupnjeva, na 20 minuta.
 - Posudu za pečenje premažite maslinovim uljem, na dno stavite tri žlice umaka od rajčice kojeg ste začinili češnjakom i bosiljkom.
 - Na umak od rajčice stavite ploške patlidžana, prekrijte ih rižom, pa dodajte mozzarellu i parmezan.
 - Prekrijte umakom od rajčice i ponavljajte postupak dok vam ne ponestane sastojaka.
 - Na kraju dolazi sir i mora prekriti cijeli složenac.
 - Pecite oko 15 minuta ili dok sir ne poprimi zlatnu boju.
 - Poslužite toplo.
 
Dobar tek!